Вверх страницы

Вниз страницы

Близ при дверях, у последних времен.

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Близ при дверях, у последних времен. » Слово пастыря » Православные старцы о нашем времени.


Православные старцы о нашем времени.

Сообщений 121 страница 125 из 125

121

жёстко конечно.
11
Δεκ

Кто становится "новыми" врагами Пресвятой Богородицы

28-11/12-12-2018

**************
Память святого Стефана Нового Исповедника и иже с ним пострадавших.

Монах Святогорец: мне не просто обидно и печально от крайне предательской позиции моеахов, в частности и Святогорцев, но и стыдно за них.

Как вы Монахи, клявшиеся при постриге отказаться от мира и всего в нем ради любви ко Христу, смирились с волчьими решениями Критского собора 16 года?

Отступники от Христа, нарушители монашеской клятвы, официально сомолящиеся со всеми участниками ВСЦ, представителями Всеереси Экуменизма, тоесть лжецеркви антихриста, что следует из всех подписанных вами документов на Критском соборе ( гл.5, пар.16,17)?

Докажите, что это ложь! В действительности, не это произошло?! Можете изменить то, что подписали?! Подписались или нет за вас представители посланные от вас туда?

И может вас не касаются все нововведения к Канонам Церкви принятые на Волчьем соборе? Ведь вы их поминаете при ваших ектиниях на службах? И поминая их, однозначно вы принимаете подписанные ими нововведения. Не так ли?

Напомню вам, о чем тогда объявили отступники, в частности, лжепатриарх Иерусалимский Феофил, заявивший :" все остающиеся в литургическом общении с нами, признали решения Критского синода"

Чувствую своим долгом, с благодатию Господа, напомнить вам ещё один раз, вам Христоименитой полноте Церкви, уходите о всякого духовного общения со всеми монастырями Святого Афона, потому что они все не только отступники, проявляя послушание антихристу, его предтечам и исполнителям, его лжецеркви (Всц) , но и гонители монахов исповедников. Гонители тех монахов, которые согласно учению святых отцов, прекратили поминать и всякое литургическое общение с помошниками и соработниками антихриста.

Призываю вас всех, с болью в душе,  согласно учению Святых отцов Церкви, всем последователям Христианского Православного Учения, клир и народ, обдумать ваши дальнейшие действия. Поймите, что не бывает худшего выбора для Верующего, имеющего свободу выбора данного Самим Христом, имеющего полное разумение о земном пути верующего, о своем предназначении, стать на путь ложный. Мы всю жизнь стремимся стать похожими на Мудрых дев Евангельской притчи, для того чтобы не проспать и не оказаться без масла для ламп;стремимся оказаться на правильном пути в Жизнь вечную, пути Спасительном. И горе нам, если мы по каким то нашим интересам попадем в разряд Дев нерадивых, что приведёт нас к потере спасения, так как Сам Господь нам говорит :
Бдите убо, яко не весте дне и часа (ст. 13).

В частности, все мои слова  относятся к клиру и монахам, которые ещё не решили как им поступить, не находят в себе смелости исповедать перед народом Православное Верую, Истинное Верую Церкви, и не исполняют завещанного Святыми отцами. Остаются в молитвенном общении с Лжецерковью ВСц, подчиняются законам принятым на Волчьем соборе, работая и помогая построению церкви антихриста.


Вышеупомянутые клирики и монахи, которые понимая опасность сложившейся ситуации, находятся в литургическом общении со служителями лжецеркви антихриста - Всемирным Советом церквей, хоть сто раз его назови другим названием типа "сдержанно традициональным", хоть "исключительным", хоть "духовными пастырями, просвещенными и одухотворенными", только потому, что илут в разрез с Святоотеческим учением, впадают в большую беду, так как по сути их позиция ведет к
Общению с организованным собранием всех участников еретической Всц, поклоняющейся антихристу и его иконе, и не в одиночестве, но и с пасомыми, которые доверились своим пастырям, оправдывающихся послушанием.
Народ это не слепая масса, не имеющая обязанностей, народ имеет право голоса и действий. Особенно при таких вопиющих нарушениях Святоотеческой традиции и предательстве Веры.
Все те, кто принимает антиотеческую, антиправославную позицию, предпочли заявить, что идут вслед за своими пастырями, и ответственность перелаживают на их плечи, расчитывая, что перед Богом в ответе последние. Но это ошибка. Самообман. Самоубийство.

"[Ибо и овцы и овны эти – разумные, а не безсловесные], чтобы кто из народа не сказал когда–нибудь: «я – овца, а не пастырь, я не обращал на себя никакого внимания, посему пастырь увидит, он один понесет за меня наказание». Ибо как овца, не идущая за хорошим пастырем, оставляется волкам на погубление, так и идущая за худым пастырем непременно умрет, потому что он сожрет ее. Посему надобно бегать пастырей–губителей". (Апостольские постановления 2,19). https://azbyka.ru/otechnik/6/apostolski … enija/#0_2

Это означает, что НЕ СУЩЕСТВУЕТ ПОСЛУШАНИЯ ЕРЕСИ И БОГОХУЛЬСТВУ, и овцы, т.е. верные, несут ответственность за то, следуют ли они за лжепастырями, давая Богу за это обет.
Поэтому, как овцы, когда они не следуют доброму пастырю, неизбежно то, что их истребляют волки, так и верные, когда следуют за пастырями-волками, их непременно поджидает погибель.

ВНИМАНИЕ: Знайте христиане, что, покупая диамонитирии (для посещения горы Афон) и делая любые другие финансовые пожертвования, вы вносите вклад в укрепление этой антихристовой организации (ВСЦ), как это предусмотрено в статье 17, главе 5 из официальных текстов Критского собора, что все ее члены (ВСЦ) (а также монастыри горы Афон) обязаны вносить вклад всеми доступными средствами для продвижения и расширения этого проекта, который имеет целью объединение всех еретиков и поклонение антихристу.

И пусть никто не говорит, что мы идем к Богоматери, ибо кто сказал им, что Пречистая хочет, чтобы они шли к Ея врагам и врагам Ея Сына?

Монах Макарий из мон-ря Кутлумуш


Свернутый текст

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΝΕΟΙ» ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ;
POSTED ON 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 BY ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
11
Δεκ

28-11/12-12-2018,
Μνήμη του Αγίου Στεφάνου του Νέου του ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ και των συν αυτώ.
**************

Ως Αγιορείτης Μοναχός, όχι μόνο λυπούμαι σφόδρα, για την άκρως προδοτική στάση των μοναχών και ιδιαιτέρως των «Αγιορειτών», αλλά και ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

Πώς ανέχεστε Μοναχοί, εσείς που υποσχέθηκατε στην κουρά σας να απαρνηθήτε τους πάντες και τα πάντα για την αγάπη του Χριστού, τώρα να έχετε γίνει με τη ληστρική σύνοδο της Κρήτης (2016) ΑΡΝΗΤΕΣ του Χριστού και ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ, όντες επίσημα, συνοδικά μέλη της ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ «Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών», δηλαδή της ψευδεκκλησίας του αντιχρίστου, όπως αναφέρουν τα κείμενα της συνόδου της Κρήτης (κεφ.ε΄. αρθ.16, 17 επ.); Είναι ψέμματα όλα αυτά; Δεν είναι πραγματικότητα; Μπορείτε να τα αναιρέσετε; Δεν έχουν υπογράψει για εσάς οι αντιπρόσωποι της πίστεώς σας; Ή μήπως δεν ισχύουν για εσάς, τα δογματικά και νομοκανονικά κείμενα της ληστρικής αυτής συνόδου, ενώ τους μνημονεύετε ακόμα στις ακολουθίες σας, αναγνωρίζοντάς τους ως εκπροσώπους της πίστεώς σας; Να σας υπενθυμίσω τί ανακοίνωσαν οι αποστάτες, επίσημα διά του ψευδοπατριάρχου του (Π.Σ.Ε.), Ιεροσολύμων Θεόφιλου, ο οποίος δήλωσε: «…όσοι παραμένουν σε κοινωνία μαζί μας έχουν αναγνωρίσει τις αποφάσεις της συνόδου της Κρήτης…».

Οφείλω, λοιπόν, με τη Χάρη του Θεού, να ενημερώσω για ακόμη μία φορά, το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, να απέχει από κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με όλα τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, διότι, όχι μόνο είναι ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, δηλώνοντας υπακοή στον αντίχριστο, στα όργανα του και στο βλάσφημο καταστατικό της ψευδεκκλησίας αυτού (Π.Σ.Ε.), αλλά διώκουν και όσους Μοναχούς που σύμφωνα με όλους τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας διέκοψαν (ως όφειλαν και αυτοί) κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με τους συνεργάτες και προδρόμους του αντιχρίστου.

Επομένως, όπως διακηρύττουν και οι Ιεροί Πατέρες μας, κάνω έκκληση με πόνο ψυχής σε όλους τους καλοπροαίρετους Χριστιανούς κλήρο και λαό, σημειώνοντάς τους, ότι δεν υπάρχει χειρότερη μορφή μωρίας για τον Πιστό, που έχει με τη Χάρη του Θεού, πλήρη ελευθερία της βουλήσεώς του και γνωρίζει το σκοπό της επίγειας αποστολής του, και ενώ μπορεί, όπως «αι φρόνιμαι παρθέναι» να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο της ζωή του για την ασφαλή επίτευξη της ψυχικής αιώνιας σωτηρίας του, αντιθέτως να αναβάλλει, περιμένοντας κάποια ευκαιρία, κατά την πεπλανημένη κρίση του, για το πότε πρέπει να το πραγματοποιήσει, χωρίς βέβαια, να λάβει υπόψιν του, όπως «αι μωραί παρθέναι», το ότι ούτε μια στιγμή της ζωής του δεν εξουσιάζει, κατά τον λόγο του Κυρίου· «…ουκ οίδατε την ημέρα, ουδέ την ώραν εν η ο Υιός του ανθρώπου έρχεται…» με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωτηρία του.

Ειδικότερα αυτό μπορεί να λεχθεί για τις περιπτώσεις των κληρικών και μοναχών, οι οποίοι δεν αποφασίζουν να ομολογήσουν με θάρρος «έμπροσθεν των ανθρώπων» το Ορθόδοξο Πιστεύω της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν στο καθ’ όλα σύμφωνο με τους Θεοφόρους Πατέρες χρέος και δικαίωμα της διακοπής της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους ψευδεπισκόπους του (Π.Σ.Ε.) της ληστρικής Συνόδου της Κρήτης, αλλά απεναντίας συνεχίζουν να συμπορεύονται έχοντας εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους, ενισχύοντας και δυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ψευδεκκλησία του αντιχρίστου!

Οι λεγόμενοι κληρικοί αυτοί και οι μοναχοί, που εν γνώσει τους κοινωνούν εκκλησιαστικά με την ψευδεκκλησία του αντιχρίστου, το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», είτε θέλουν να ονομάζονται «συντηρητικοί- παραδοσιακοί», είτε καταχρηστικώς, «πνευματικοί οδηγοί», «φωτισμένοι, διορατικοί, κλπ», εξαιτίας αυτής της πλέον κακόδοξης και Αντιπατερικής θέσεως και στάσεως τους, υποπίπτουν σε μεγάλο κρίμα και κατάκριμα διότι τίποτα άλλο δεν πράττουν και πετυχαίνουν με αυτό που κάνουν πάρα μόνο τα εξής:
α)Να ακολουθούν και να στηρίζουν την -κατά τα άλλα, δημόσια από αυτούς αποκηρυσσόμενη και κατηγορούμενη κακόδοξη σύνοδο του αντίχριστου στο Κολυμπάρι της Κρήτης-, με την οποία στην πράξη κοινωνούν!
και
β)Να κρατούν δέσμιους μέσα στην παναιρετική κοινότητα του (Π.Σ.Ε.), που προσκυνά τον αντίχριστο και την εικόνα αυτού, όχι μόνον τους εαυτούς τους, άλλα και όλους τους καλοπροαίρετους Πιστούς, με το δήθεν επιχείρημα μιας αδιάκριτης, αντιπατερικής και πονηρής υπακοής.

Όμως, και οι λαϊκοί, δεν είναι άμοιροι ευθυνών και αμέτοχοι σε αυτήν την άνευ προηγουμένου προδοσία της Πίστεως, που συνελείται. Όσοι, λοιπόν, απ’ αυτούς, ισχυρίζονται τελείως αντιπατερικά και ανορθόδοξα, ότι δήθεν «εμείς είμαστε πρόβατα και όχι ποιμένες και επομένως εμείς κάνουμε υπακοή σ’ αυτούς και η ευθύνη δεν είναι δική μας, αλλά αυτοί θα δώσουν λόγο στον Θέο», το μόνο που κάνουνε είναι να αυτοκοροϊδεύονται και να αυτοκαταστρέφονται, διότι οι Αποστολικές διαταγές και όλη η ιερά διδασκαλία της Εκκλησίας, τους διαψεύδει και τους φέρνει προ των ευθυνών τους διακηρύττοντας ότι «…ἵνα μήποτε εἴπῃ ὁ λαϊκός· ἐγὼ πρόβατόν εἰμι καὶ οὐ ποιμήν. Ὥσπερ δὲ τῷ καλῷ ποιμένι τὸ μὴ ἀκολουθοῦν πρόβατον λύκοις ἔκκειται εἰς διαφθοράν, οὕτως τῷ πονηρῷ ποιμένι τὸ ἀκολουθοῦν πρόδηλον ἔχει τὸν θάνατον, ὅτι κατατρώξεται αὐτό. Διὸ φευκτέον ἀπὸ τῶν φθοροποιῶν ποιμένων».(Αποστολικές Διαταγές 2, 19)

Αυτό σημαίνει ότι ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και τα πρόβατα, οι πιστοί, δηλαδή, έχουν ευθύνη για το αν θα ακολουθήσουν τους ψευδοποιμένες, δίνοντας λόγο στο Θεό γι΄ αυτό.
Όπως, λοιπόν, τα πρόβατα, όταν δεν ακολουθούν τον καλό ποιμένα είναι αναπόφευκτο να κατασπαράσσονται από τους λύκους, έτσι και οι πιστοί, όταν ακολουθούν τους λυκοποιμένες, οπωσδήποτε τους περιμένει ο θάνατος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να γνωρίζετε Χριστιανοί, ότι με την αγορά διαμονητηρίων (για επίσκεψη στο Άγιο Όρος) και με όποιες άλλες οικονομικές σας συνεισφορές, συμβάλλετε και εσείς στην ενδυνάμωση του οργανισμού αυτού του αντιχρίστου (Π.Σ.Ε.), αφού όπως ορίζει το άρθρο 17, του κεφ.ε΄. των επίσημων κειμένων της συνόδου της Κρήτης, όλα τα μέλη του (Π.Σ.Ε.), (όπως είναι και οι μονές του Αγίου Όρους) υποχρεούνται να συμβάλλουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν στην ενίσχυση και εξάπλωση του έργου αυτού, που σκοπό έχει την ένωση όλων των αιρετικών και την προσκύνηση του αντιχρίστου.

Και ας μην πούνε κάποιοι, ότι εμείς πηγαίνουμε για την Παναγία, γιατί ποιός τους είπε, ότι η Παναγία θέλει να πηγαίνουν στους εχθρούς Της και στους εχθρούς του Υιού της;

Μοναχός Μακάριος Κουτλουμουσιανός

https://katohika.gr/ellada/poioi-einai- … -yiou-tis/

+5

122

Дионисий помоги немного пожалуйста)))
Посмотри на непереведенный первый абзац. Не могу понять на что ссылается монах Макарий. Вродебы речь о Апостольских правилах? Но там такого нет. И в Дидахе не вижу.

+2

123

vik.mi.67 написал(а):

Дионисий помоги немного пожалуйста)))


Вика, это "Апостольские постановления", 2-ая книга, 19-ое постановление.

"[Ибо и овцы и овны эти – разумные, а не безсловесные], чтобы кто из народа не сказал когда–нибудь:
«я – овца, а не пастырь, я не обращал на себя никакого внимания, посему пастырь увидит, он один понесет за меня наказание».
Ибо как овца, не идущая за хорошим пастырем, оставляется волкам на погубление, так и идущая за худым пастырем непременно умрет,
потому что он сожрет ее. Посему надобно бегать пастырей–губителей".

(Апостольские постановления 2,19).
https://azbyka.ru/otechnik/6/apostolski … enija/#0_2

Это означает, что НЕ СУЩЕСТВУЕТ ПОСЛУШАНИЯ ЕРЕСИ И БОГОХУЛЬСТВУ,
и овцы, т.е. верные, несут ответственность за то, следуют ли они за лжепастырями, давая Богу за это обет.
Поэтому, как овцы, когда они не следуют доброму пастырю, неизбежно то, что их истребляют волки,
так и верные, когда следуют за пастырями-волками, их непременно поджидает погибель.

ВНИМАНИЕ: Знайте христиане, что, покупая диамонитирии (для посещения горы Афон) и делая любые другие финансовые пожертвования,
вы вносите вклад в укрепление этой антихристовой организации (ВСЦ), как это предусмотрено в статье 17, главе 5 из официальных текстов
Критского собора, что все ее члены (ВСЦ) (а также монастыри горы Афон) обязаны вносить вклад всеми доступными средствами
для продвижения и расширения этого проекта, который имеет целью объединение всех еретиков и поклонение антихристу.

И пусть никто не говорит, что мы идем к Богоматери, ибо кто сказал им, что Пречистая хочет, чтобы они шли к Ея врагам и врагам Ея Сына?

Монах Макарий из мон-ря Кутлумуш

+4

124

Спасибо брат дорогой))))

+3

125

vik.mi.67 написал(а):

Спасибо брат дорогой))))

Ради Бога, сестричка во Христе!) Немного даже продолжил.

+3


Вы здесь » Близ при дверях, у последних времен. » Слово пастыря » Православные старцы о нашем времени.